OM KÖREN

Beethoven,
Sjostakovitj
Borodin!

Till våren blir det en fin kombination av äldre och modernare klassisk musik:
Beethovens fina Mässa i C-dur, Sjostakovitjs Pianokonsert Nr 2 (med Karin Birgersson som pianosolist) och
Borodins "Polovtsiska Danser" ur Fürst Igor

Vi bjuder på en eller två konserter den
15 april i Göteborgs Konserthus.

Dirigent är Simon Phipps.

Ett gott råd: Boka 15 april redan nu!

BESTÄLLA BILJETTER

Biljetter säljs några veckor före i Konsert-husets kassa och via deras webbtjänst www.gso.se samt genom körens medlemmar.

Vill du beställa biljetter från körmedlem (till medlemspris): mejla hit och ange ditt namn, telefonnr och antal biljetter du vill ha.

VI SÖKER BASAR OCH TENORER!

Vill du, eller kanske någon manlig bekant till dig, vara med i vår kör (körvana krav): hör av dig hit!

Den här annonsen kunde ses i G-P under sommaren:

VI HÅLLER LIV I DE KLASSISKA KÖRVERKEN!

Göteborgs Konsertkör är en storkör som samlas i musikprojekt varje höst och varje vår.

Kören består av en kärna på ca 70-80 ständigt medverkande sångare och därtill lika många körvana sångare som är med i varierande omfattning. Vanligtvis är vi mellan 120-180 körsångare som repeterar in större körverk – ofta sådan musik som stans stora yrkeskörer och symfoniker sällan kan framföra.

I projekten samverkar professionella symfoniker och operasolister med musiker och sångare som just avslutat eller är i slutfas av sin utbildning vid högre musikskolor. På detta sätt ger vi kommande generation yrkesmusiker och -sångare möjlighet att medverka i  större musikaliskt sammanhang. En välkommen praktik som komplement till den utbildning och övningstillfällen som musikskolorna ger.

Repetitioner och konserter leds alltid av yrkesverksamma körledare och dirigent.

Vill du veta mer om kören tidigare genomförda projekt så klicka här.

KORT OM GÖTEBORGS KONSERTKÖR

Inriktningen är idag densamma som när kören startades 1995 av regionens dåvarande Musik i Väst – stort, pampigt och kul.

Sedan årsskiftet 2007/2008 drivs kören ideellt, utan stöd eller sponsorer, av körföreningen Göteborgs Konsertkör.

Vill du veta mer om tankarna år 2008 kring körens framtid kan du läsa den dåvarande körledningens programförklaring här.

Mer information om nästkommande projekt och möjlighet att deltaga som sångare (körvana krävs) finner du här.

19 nov 2017 framförde vi

Verdis storverk

Messa da Requiem!

Detta storslagna mästerverk fångade verkligen publiken! Sammanlagt 1.700 åhörare lyssnade vid de två konserter vi bjöd på i Göteborgs Konserthus. Vi fick lysande recensioner, minsann!

Inte minst tack vare våra fina solister
Paulina Pfeiffer, sopran
Maria Forsström, mezzosopran
Markus Pettersson, tenor
Anders Lorentzson, bas
Dirigerade gjorde Simon Phipps.
Klicka på bilden

Populärt minsann

Carmina Burana!

Carl Orffs populära verk upphör inte att fascinera både sångare och publik. Våren 2017 samlade våra konserter bortåt 1.400 åhörare, vilket är strålande en fin vårsöndag när så mycket annat pockar.

Vi inledde  med Samuel Coleridge-Taylors Hiawathas bröllopsfest – ett mysigt och i Sverige sällan framfört verk.
  Men mest överraskad blev publiken förmodligen efter pausen av Orffs stundtals bombastiska musik – framförd av två pianogiganter, Erik Risberg och Michael Kjellgren, fem unga slagverkare, 135 färgglada körsångare samt stans finaste(?) barnkör från Härlanda. Plus de fyra skickliga solisterna

• Linnea Sjösvärd
• Carl Ackerfeldt
• Jesper Säll
• Tobias Nilsson

Dirigent Simon Phipps hade förstås full kontroll på allt och alla. Se nedan...

Klicka på bilden

GÖTEBORGS KONSERTKÖR "ON TOUR"
För tredje gången sände vi en sjungande delegation till firandet av Händels 352:a födelsedag. I år deltog vi med 35 sångare som bjöd på tre inslag; sång vid Händel-statyn, inslag i körkonsert i St Ulrich-kyrkan och i  storkören i  konserthuset. Allt detta i  födelseorten Halle an der Saale, Tyskland – ett årligen åter- kommande evenemang där en barock-orkester, fina solister och ca 450 körsångare framför Händels Messias inför fullsatt salong. Mycket populärt!

Klicka på bilden och ladda ner!

Ett inslag i evenemanget är att med- verkande körer även ger ett eget konsert- bidrag i fullsatt kyrka. Vår kör bjöd här på en handfull svenska folkvisor, bl a Bellman.
Lena Palmqvist dirigerade, se nedan och klicka.